پرسشهایی که باید پیش از تغییر قیمت محصولات از خود بپرسید

از عوامل بسیار مهمی که در موفقیت یا شکست یک حرفه و کسبوکار موثر است، شناختن و در نظر گرفتن مشتریان و دنبالکنندگان مناسب در روند افزایش، تغییر قیمت محصولات یا خدمات شرکت و برند است.
تغییر قیمت محصولات تقریبا تمامی دارندگان کسبوکار یا حرفهای خاص حداقل یک بار در فروش محصولات خود با شکست مواجه شدهاند. این شکست ممکن است در بازهای کوتاهمدت باشد و زود حل شود و امکان دارد مدتی طولانی ادامه داشته باشد که به خودی خود باعث بهوجود آمدن نگرانیها و تنشهای جدید و گوناگونی خواهد شد.
از جمله راهحلهایی که برای از بین بردن این مشکل وجود دارد، حراج محصولات در بازهای کوتاه و مشخص است؛ در این راهحل شرکت یا برند مورد نظر برای اینکه محصولاتش به فروش برسد، آنها را با قیمت پایینتری نسبت به قبل به مشتریان و مخاطبان خود عرضه میکنند. هر چند که این راهحل برای افزایش پول نقد موجود در شرکت یا برند و انبار گردانی مفید است اما استفاده از آن در بازهی زمانی بلند اندیشه صحیحی نیست. قیمتگذاری محصولات تحت تاثیر روانشناسی است و تنها احساس مشتری و فروشنده از ارزش بالا و برابری برخوردار است. پس باید قبل از قیمتگذاری محصولات، راهحلهای انتخابی خود را بار دیگر مرور و پردازش کنید. حال به بررسی چند سوال مهمی که در این امر شما را یاری میکند، میپردازیم:
- خریدار مورد قبول من چه کسی است؟
در اغلب حرفهها و کسبوکارها اساس قیمتگذاری بر پایهی بازتاب رفتار و برخورد خریدار و مشتری است، و در صورت مشاهده و دریافت اعتراضات و انتقادات بسیار قیمت محصولات خود را در حد معقول و قابل قبولی پایین میآورند. اینگونه برندها و شرکتها بدون در نظر گرفتن ایدهآل بودن یا نبودن مشتری، تمامی خریداران و مشتریان را به یک چشم میبینند در حالی که نباید اینگونه باشد. پیش از قیمتگذاری باید مشتریان مورد قبول خود و انتظارات و درخواستهای آنها را شناخته و به بررسی آنها بپردازید.
مثلا در صورتی که محصولات خود را به صورت عمده میفروشید، باید برای خریدارانی که تعداد بالا و زیاد از شما خرید میکنند تخفیف قابل ملاحظهای قائل شوید (قیمت را اندکی پایینتر محاسبه کنید). یا اگر هدف شما مشتریان و خریداران پردرآمد است، برای اینکه در نظر آنها کیفیت و انتظار آنان از برند و محصولات شما پایین نیاید بهتر آن است که قیمت پایهای در نظر نگیرید؛ چرا که این کار برای آنان خوشایند نخواهد بود. پس بهتر آن است که به جای تغییر و عوض کردن مداوم قیمتها تمرکز و هدف خود را بر روی بازاریابی مشتریان و مخاطبانی بگذارید که با توجه به قیمتی که تعیین شده تمایل به خرید آن محصول داشته باشند. منبع

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *