نقشهی راه محصول؛ نکاتی که باید بدانید! (بخش نخست)

نقشهی راه بهمثابهی داستان شرکت است. حکایت پیشرفت آن است. ازهمینرو برای نوشتنش باید چشمانداز آتی محصول معلوم باشد. پس پیش از هر چیز باید دانست که اصلاً نقشهی راه محصول چیست؟
نقشهی راه دیاگرامیست که دورنمای محصول یا خدمات را در بستر زمان مشخص میکند. اینکه محصول در کوتاهمدت و بلندمدت چه ایستگاههایی در پیش دارد و به کدام منزل و مقصود خواهد رسید. نقشهی راه، با کمک راهحلهای تکنولوژی این ایستگاهها و اهداف را تعریف خواهد کرد. برای کسبوکارها، نقشهی راه محصول ابزاری قدرتمند است. میپرسید چرا؟ چون دورنمای آیندهی محصول را تقدیم میکند و برنامهریزی برای رسیدن به آن را تسهیل. ویژگیهای نسخهی جدید محصول و راهکارهای تعمیر و نگهداری آن از جمله مقولاتی است که با کمک گرفتن از همین نقشهی محصول، توصیف میشود. اما چگونه میتوان نقشهی راهی تهیه کرد که برای تمام اعضای گروه واضح و دریافتنی باشد و اهداف را بهروشنی بازگو کند؟ در این جستار و جستار پسین به بررسی چنین راههایی خواهیم پرداخت که به ساخت بهتر نقشهی راه محصول کمک میکند.
۱. یافتن کارآمدترین ابزار برای ساخت نقشهی راه محصول یافتن کارآمدترین و بایستهترین ابزار، نخستین گام برای ساخت نقشهی راه محصول است. نقشهی راه محصول باید ساده، آسانفهم و منظم باشد تا پیآورد مطلوبی بدهد. مثالاً با پاورپوینت و اکسل میتوان نقشهی راه محصول را نگاشت ولی اگر میخواهید کارتان بینقص باشد بهتر است ابزاری حرفهایتر برگزینید. نرمافزارهای Aha! ،ProductPlan و Roadmunk برای تهیهی نقشهی راه، ابزارهایی حرفهای هستند که امکان ساخت نقشههای جذاب را فراهم میکنند. با این ابزارها حتی میتوان نقشهی مسیر فردی هر یک از اعضای گروه را درست کرد و سپس برای رسیدن به دورنمایی جامع همهی آنها را ترکیب کرد. پس از انتخاب بهترین ابزار میتوان ساخت نقشهی راه را آغاز کرد.
۲. ساختن نقشهی راه محصول با توجه به اهداف و ایستگاههای دلخواه هنگام ساخت نقشهی راه محصول صرفاً به ویژگیهای خاص و تاریخ اضافه شدنشان نپردازید؛ به اهداف راهبردی کسبوکار نیز توجه کنید. تعریف اهداف باعث میشود نقشهی راه سازمان یافته و کارآمد شود. تمرکز روی چنین نقشهای برای کسبوکارها راحتتر است و پیگیری مراحل آن آسانتر. اهداف راهبردی محصول مانند مشکلات کلیدی، راهکارها و سایر مأموریتهای شرکت را مشخص کنید. افزایش مشتری، افزایش فروش محصول، افزایش درگیری یا کاهش میزان ریزش مشتری نمونههایی از اهداف راهبردی محصولاند. اهداف اصلی را که مشخص کردید، این مقولات را نیز به نقشهی راه محصول اضافه کنید اما حواستان باشد که اصل سادگی را نیز رعایت کنید (نقشهی راه را زیاد شلوغ نکنید چراکه از خواناییاش خواهد کاست و تأثیرش کم میشود. هرچهقدر نقشهی راهتان سادهتر و آسانفهمتر باشد، بههمان اندازه تأثیر بر رونق کسبوکارتان مثبتتر خواهد بود. منبع

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *