نقشه‌ی راه محصول؛ نکاتی که باید بدانید! (بخش دوم)

روز پیش چیستی نقشه‌ی راه محصول راهکارهای نگارش نقشه‌ای متناسب و مطلوب را تا اندازه‌ای شرح دادیم. امروز بحث را با راهکارهایی بیشتر پی می‌گیریم. اما قبل از آن، اگر فراموش کرده‌اید، نقل قولی از جستار پیشین می‌گذاریم، محض یادآوری:

«نقشه‌ی راه دیاگرامی‌ست که دورنمای محصول یا خدمات را در بستر زمان مشخص می‌کند. اینکه محصول در کوتاه‌مدت و بلندمدت چه ایستگاه‌هایی در پیش دارد و به کدام منزل و مقصود خواهد رسید. نقشه‌ی راه، با کمک راه‌حل‌های تکنولوژی این ایستگاه‌ها و اهداف را تعریف خواهد کرد. برای کسب‌وکارها، نقشه‌ی راه محصول ابزاری قدرتمند است. می‌پرسید چرا؟ چون دورنمای آینده‌ی محصول را تقدیم می‌کند و برنامه‌ریزی برای رسیدن به آن را تسهیل. ویژگی‌های نسخه‌ی جدید محصول و راه‌کارهای تعمیر و نگهداری آن از جمله مقولاتی است که با کمک گرفتن از همین نقشه‌ی محصول، توصیف می‌شود. اما چگونه می‌توان نقشه‌ی راهی تهیه کرد که برای تمام اعضای گروه واضح و دریافتنی باشد و اهداف را به‌روشنی بازگو کند؟ در این جستار و جستار پسین به بررسی چنین راه‌هایی خواهیم پرداخت که به ساخت بهتر نقشه‌ی راه محصول کمک می‌کند.»

۳. توجه به خواست مخاطب

در ساختن نقشه راه محصول افزون بر سهامداران و اعضا، باید خواست و نظر مخاطبان و مشتریان را نیز درنظر گرفت. در رشد و ترقی حرفه و کسب‌وکار ساخت نقشه‌ای که دربرگیرنده نیازهای مشتریان و مخاطبان باشد بسیار مهم و اساسی است. با مخاطبان و دنبال‌کنندگان ارتباط مستقیم برقرار کرده و نظرات و پیشنهادات آن‌ها را بخواهید تا بازگو کنند، آن‌ها را بررسی کرده و در نقشه مخاطب لحاظ کنید؛ چرا که اگر مشتریان و دنبال‌کنندگان از کیفیت خدمات و محصولات راضی نباشند، احتمال شکست پروژه و شرکت افزایش می‌یابد.

۴. همرسانی نقشه راه با مخاطبان و دنبال‌کنندگان

مخاطبان و دنبال‌کنندگان تمایل دارند که از هدف‌ها، نقشه‌ها و برنامه‌های آتی شرکت و برندی که دنبال می‌کنند آگاهی داشته باشند. همچنین از آن‌جایی که همرسانی نقشه راه سبب برقراری ارتباط بهتر و مؤثرتر میان تمامی کارکنان آن حرفه و کسب‌وکار و همچنین با مخاطبان و دنبال‌کنندگان می‌شود؛ بهتر آن است که نقشه راه را با مخاطبان، کارکنان و اعضای تیم و نیز سهامداران شرکت به اشتراک بگذارید. آنجایی که دورنمای نقشه راه می‌تواند متغیر باشد، بهتر آن است که با توجه به هر شخص تغییر داده شود و پس از آن به اشتراک گذاشته شود. به عنوان نمونه در صورتی که می‌خواهید نقشه راه را با مخاطب و دنبال‌کننده به اشتراک بگذارید بهتر از از قید تاریخی مشخص خودداری کنید تا در صورت بروز مشکل، مخاطب به شما و شرکتتان بی‌اعتماد نشود.

۵. وارسی و نگارش

حتما به این موضوع دقت کرده‌اید که نقشه‌ی راه محصول، حاصل یک بار تلاش و کنار گذاشتن آن پس از نتیجه‌گیری نیست و نیازمند آن است که مداوماً بازبینی و وارسی شده و مطابق با نیاز روز مخاطب و دیگر عوامل تصحیح و ارتقاء یابد. به‌خصوص در کسب‌وکارهای موفق این امر لازم و ضروری است. اگر دارای شرکت نوپا و تازه کاری هستید، باید به‌طور منظم و در بازه‌های یک ماهه به بازبینی و بررسی نقشه راه بپردازید ولی اگر مدت زمان زیادی از تاسیس شرکت می‌گذارد می‌توانید این بازبینی و بررسی را در بازه‌های سه ماهه انجام دهید، اما به بازاری که در آن فعالیت می‌کنید نیز توجه داشته باشید و در صورت وجود نوسانات زیاد در بازار حرفه مربوطه این بازه بازبینی باید کاهش یابد.

نقشه‌ی راه محصول

نقشه‌ی راه محصول نقشه راه محصول را می‌توان به میزان رشد و ترقی شرکت تشبیه کرد، پس باید با نهایت دقت و واقع‌بینی دورنمای محصولات و نحوه رسیدن به آن را دیده و نقشه راه را تنظیم کنید. منبع

فرزانه جمع دار
sabteSefaresh

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

footerimgfooterimg
Map

شیراز، بلوار شهید بهشتی، خیابان خلدبرین، رو به روی پارک خلدبرین، نبش کوچه 14، ساختمان اول سمت راست، طبقه دوم"

Phone

شماره تماس ضروری:093746192900971505081382

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید.