راهنمای انتخاب رنگ برای بازاریابان موفق (بخش نخست)

راهنمای انتخاب رنگ برای بازاریابان موفق (بخش نخست)
پیروزی یا شکست در یک بازاریابی عوامل مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان به تاثیر رنگ انتخاب شده اشاره کرد. انتخاب رنگ مناسب یکی از عوامل ضروری در هر کسب و کاری است و باید طبق آداب و رسوم و فرهنگ مردم منطقه انتخاب شود و همچنین به محتوا و موضوع کسب و کار هم مرتبط باشد و مخاطب را جذب کند؛ که این نکته قابل توجه بازاریابان نیز هست.
انتخاب رنگ تحقیقات بهدستآمده نشان میدهد که انتخاب رنگ صحیح و مناسب در محیطهای کاری تاثیر بهسزایی در بازده و خلقیات افراد دارد. حدود 90 درصد قضاوتی که مردم درباره موضوع و مطلب میکنند براساس رنگ انتخاب شده بوده و قریب به 85 درصد محصولاتی که خریداری میکنند با توجه به رنگ آنهاست؛ به همین دلیل است که انتخاب رنگ صحیح و مناسب در کسبوکارهای متفاوت تاثیر بهسزایی در جذب مشتری و فروش محصولات دارد. معمولا رنگهایی که برند ها در کمپینهای بازاریابی خود استفاده میکنند همان رنگهای مخصوص خود برند است؛ اما لازم به ذکر است که دانستن روانشناسی رنگها باعث بهتر و تاثیرگذارتر شدن کار تبلیغاتی شده و نتیجه بازاریابی را به مراتب بهتر خواهد کرد. در اینجا به معرفی مواردی میپردازیم که شما را برای بازاریابی موفقتر راهنمایی کند:
۱. تمایز و درکپذیر بودن رنگ خیلی مهم است! بهترین رنگها، رنگهایی هستند که به بهتر خوانده شدن مطلب کمک کنند؛ که یعنی انتخاب رنگهایی که تفاوتی اندک با یکدیگر داشته باشند. مثلا از انتخاب رنگهای مشکی و قهوهای تیره درکنار یکدیگر خودداری کنید، چرا که باعث کاهش کیفیت متن در خوانده شدن میشوند. یا از رنگهای با تضاد زیاد نیز خودداری کنید، استفاده این رنگها نیز در کنار هم صحیح نیست ( مانند دو رنگ آبی و نارنجی ). برای جذب اکثریت مردم باید از رنگهایی استفاده کنید که برای همهشان خوشایند و مطلوب باشد. حدود 8 درصد مردان و 0.5 درصد زنان در شمال اروپا به نوعی دارای کوررنگی نسبت به رنگهای سبز و قرمز دارند، سعی کنید این رنگها را نیز با یکدیگر ترکیب نکنید.
۲. رنگی که انتخاب میکنید، بیانگر هویت و شخصیت محصول است! نوع رنگ انتخاب شده تاثیر بهسزایی در تصویری که از محصولات یا برند خود در ذهن مخاطب میگذارید، دارد؛ چرا که اشخاص با رنگها ارتباط برقرار میکنند و از این طریق تاثیر بهتری بر روی آنها میگذارد. فراموش نکنید که بعضی اوقات رنگ هر بخش و قسمت مطلب متناسب با مخاطبینی است که جذب میکند. ادامهی نوشته را در جستار بعدی همراهمان باشید. منابع: ۱، ۲، ۳

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *