تفاوت رویکردهای سنتی حل مسئله و تفکر طراحی

پیشتر موضوع تفکر طراحی را برایتان باز کردیم، حال باید بدانیم که تفکر نوین چه فرقی با تفکر پیشین دارد و چه شد که این تفکر جاینشین تفکر سنتی حل مسئله بود. تیم بروان معتقد است:
تفکر طراحی یک فرآیند خلاقانه است که محوریت آن انسانها هستند و در این فرآیند نیازها و خواستههای افراد، امکانات موجود تکنولوژی و ضروریتهای لازم برای به موفقیت رسیدن یک حرفه و کسبوکار با بهره گیری از ابزارهای طراحی گوناگون با یکدیگر ترکیب شده و به صورت یکپارچه درمیآیند.
اساس فرآیندهای رایج سنتی حل مسئله، اغلب علمی بوده و دارای قوانین ثابتی هستند. شما بایستی در ابتدا مشکل خود را شناسایی کنید، پس از آن ابزارها و مراحل انجام کار را شرح دهید و در انتها مطابق با برنامهای خاص عمل کنید و امید داشته باشید تا به نتیجهی مورد نظر برسید. این فرآیند با وجود اینکه کاملا واضح و روشن است ولی اغلب تاثیر گذار، خلاقانه و انعطافپذیر نیست. مثلا در نظر بگیرید که چه اتفاقی خواهد افتاد اگر به منبع اصلی مشکل به وجود آمده اشاره نشود؟این در حالی است که تفکر طراحی بهجای اینکه با تعریف مشکل آغاز شود با مشاهدات شروع میشود و با درک کردن و فهمیدن فرهنگ و همچنین یافتن بنیان مشکل ( هر آنچه که نیاز و خواستهی مردم است) ادامه مییابد. مسئلهی مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که تفکر طراحی بر محوریت کاربران است. ما راهکارهای خود را بر اساس نیاز مصرف کنندگان طراحی و اجرا میکنیم و اطمینان مییابیم که مرکزیت این مراحل کاربران و مصرفکنندگان هستند. از هنگامی که به تعریف مسئله میپردازیم تا زمانی که راهکار مورد نظر تحت عنوان یک محصول عرضه میکنیم، بازخورد و نظرات کاربران و مصرفکنندگان نقش بسیار مهمی در فرآیند ما ایفا میکنند که با هدف بهبود و ارتقا محصولات و خدمات بهره گیری میشوند. داشتن تفکر طراحی، برای طراحان وبگاه، واجب نیست اما با داشتن آن میتوانید خود را یک سر و گردن از رقیبانتان بالاتر بکشید. همیشه اندیشههای نو به صورت بالقوه ممکن است شما را بالا بکشد. ما میتوانیم این کار را برایتان انجام دهیم. فکرهایتان را بکنید و سری به اینجا بزنید.
مراحل فرآیند تفکر طراحی
هر آنچیزی که در این قسمت بیان میکنیم برگرفته از مقالهی «مقدمهای بر تفکر طراحی: راهنمای فرآیند» دانشکدهی طراحی دانشگاه استنفورد است. موسس IDEO و مدیر دانشکدهی طراحی دانشگاه استنفورد، دیوید کلی، فرآیند تفکر طراحی را به 5 مرحله تقسیمبندی میکند:
- درک نیازها و خواستههای دنبالکنندگان و کاربران
- تعریف مسئله
- پردازش ایده
- پروتوتایپ
- تست محصول

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *