بهترین ابزار سنجش سئو فنی سایت - gtmetrix

GTmetrix چیست؟
یکی از مهم ترین عواملی که می تواند روی سئو سایت شما تاثیر داشته باشد، سرعت بازگذاری سایت یا همان مدت زمانی که طول می کشد تا سایت به طور کامل بار گذاری شود است. چرا که هر چقدر سرعت لود سایت ما بیشتر باشد ابتدا از طرف موتور جستجو توجه بیشتری به سایت ما میشود و بخاطر دادن امتیاز بالا، بازدید بیشتری دریافت میکنیم. که هم رضایت کاربر بازدیدکننده می شود، که بخاطر لود سریع صفحات سعی میکنه تا هر زمان که در نتیجه جستجو با سایت ما برخورد کرد حتما روی سایت ما کلیک کند. حال در صورتی که در سرعت بارگذاری سایت مشکلی به وجود آمد می توانید با استفاده از ابزارهایی که وجود دارد به رفع آنها بپردازید که یکی از این ابزارها و بهترین انها ابزار جی تی متریکس می باشد که از سرویس های بزرگ شرکت یاهو و گوگل است که به صورت رایگان ارئه می شود و سرعت سایت شما را به صورت کاملا دقیق اندازه گیری می کند. از طرفی سرعت بارگذاری در زمان های مختلف (ثانیه ، روز ، یا حتی هفته) تغییرمی کند اما با استفاده از ابزار جی تی متریکس می توانید از راه هایی استفاده نمایید که سرعت وب سایتتان را بالا برده و با مرور زمان تغییر نکند. با کمک سایت جی تی متریکس شما علاوه بر نسخه دکستاپ می توانید نسخه موبایل وبسایت خودتان را نیز آنالیز کنید و خطاهای آن را پیدا کنید تا سرعت لود سایت تان را بیشترکنید. همچنین می توانید نوع اینترنت را نیز مشخص کنید که با چه سرعتی و چه کشوری سایت شما مورد بررسی قرار می گیرد.با مراجعه به سایت https://gtmetrix.com، آدرس سایت مورد نظرتان را وارد کنید و بر روی دکمه Analyze کلیک کنید تا سایت مورد نظر شما مورد بررسی قرار بگیرد.
معرفی سایت جی تی متریکس بعد از وارد شدن به سایت جی تی متریکس ، یک امتیاز کلی در بالا نشون داده میشه و در پایین هم پارامترهای استفاده شده برای میزان بهینه بودن سایت با استفاده از ابزار تست سرعت سایت با جی تی متریکس نمایش داده شده که بر اساس رنگ بندی برای هر یک از این پارامترها امتیازی هم به صورت درصدی نشان داده می شود.که این رنگ به صورت 5 رنگ نشان داده می شود که هرکدام از آنها به شرح زیر است:
سایت gtmetrix خاکستری: نشان دهنده این است که این پارامتر در سایت شما رعایت نشده و امتیازی هم برای آن وجود ندارد. قرمز: نشان دهنده این است که این پارامتر در سایت شما به صورت بهینه مورد استفاده قرار نگرفته است، و کمترین امتیاز را دارد. نارنجی: یعنی این که این پارامتر در سایت شما وجود دارد ولی به صورت کامل رعایت نشده است. سبز کم رنگ: به این معنی است که پارامتر مورد نظر رعایت شده است وامتیاز قابل قبولی دارد اما می تواند بهتر هم شود. سبز پر رنگ: یعنی اینکه این پارامتر به صورت کامل رعایت شده و هیچ نقصی در آن دیده نمیشود.
بخش های مختلف جی تی متریکس:
-
Performance Scores :پارامترهایی که براساس رنگ و درصد نشان داده می شود که یک امتیاز کلی که میانگین این پارامترهاست و این بخش معیارهایی برای سنجش سرعت سایت ارائه می دهد که شامل دو قسمت است:
- Page Speed Scores : نشان دهنده درصدی از سرعت لود صفحه وب سایت شما براساس الگوریتم های گوگل است. در این میانگین هم همون رنگبندیها وجود دارد که هرچی درصد بالاتر بره به رنگ سبز و هرچی پایینتر باشه به رنگ قرمز منتهی خواهد شد. همچنین این امتیاز بر اساس حروف الفبا انگلیسی هم از حرف A تا F رده بندی شده که بر اساس درصد نهایی که مشخص شده یکی از این حروف نمایش داده میشه ،حرف A به معنی امتیاز بالا هست.
در ادامه خطاهای رایج در pagespeed را به شما معرفی می کنیم.
1- Serve scaled images 2- Defer parsing of JavaScript 3- Minify JavaScript 4- image optimization 5- Leverage browser caching 6- Specify image dimensions 7- Minify CSS 8- Avoid bad requests 9- Avoid landing page redirects 10- Enable compression 11- Enable Keep-Alive 12- Inline small CSS 13- Inline small JavaScript 14- Minimize redirects 15- Minimize request size 16- Put CSS in the document head 17- Serve resources from a consistent URL 18- Specify a cache validator 19- Combine images using CSS sprites 20- Avoid CSS @import 21- Prefer asynchronous resources 22- Specify a character set early 23- Avoid a character set in the meta tag
2- Yslow score: نشان دهنده درصدی از سرعت لود صفحه وب سایت شما براساس الگوریتم های یاهو است. با این رده بندی میتونید بفهمید که کدوم یک از فایلهای سایت شما هستند که باعث کند شدن سرعت سایت شما شده اند و به کمک آن می توانید، فایلهای حجیمی که باعث لود کند سایت میشود را شناسایی کنید.در ادامه خطاهای رایج در yslow را به شما معرفی می کنیم:
1- Use a Content Delivery Network (CDN) 2- Minify JavaScript and CSS 3- Make fewer HTTP requests 4- Add Expires headers 5- Avoid URL redirects 6- Compress components 7- Make AJAX cacheable 8- Remove duplicate JavaScript and CSS 9- Avoid AlphaImageLoader filter 10- Avoid HTTP 404 (Not Found) error 11- Reduce the number of DOM elements 12- Use cookie-free domains 13- Use GET for AJAX requests 14- Avoid CSS expressions 15- Reduce DNS lookups 16- Reduce cookie size 17- Make favicon small and cacheable 18- Configure entity tags (ETags) 19- Make JavaScript and CSS external
- Page details
Fully Loaded Time: زمان بارگذاری کامل سایت بر حسب ثانیه را نشان میدهد.یعنی مدت زمانی که طول میکشه تا کلیه فایلها در مرورگر کاربر لود شود.
Total Page Size: این قسمت نشان دهنده حجم تمامی فایلهایی که لود میشه رو با هم جمع بسته و در نهایت نشون میده که برای صفحهای که انتخاب کردید، چه میزان حجم و ترافیک مصرف خواهد شد که بر اساس MB نمایش داده میشود.
Requests: این قسمت، تعداد رخواستهای ارسالی به سرور برای بارگذاری قسمت های مختلف سایت را نشان می دهد. هر چه تعداد درخواستها میان سرور و مرورگر کمتر باشد، فشار کمتری به سرور وارد می شود. در نتیجه سرعت بارگذاری سایت افزایش مییابد .
- Waterfall:یکی از مفید ترین ابزارهای جی تی متریکس به حساب می آید و سرعت وب سایت شما را به صورت چارت نمایش می دهد.
- Video: این قسمت سرعت فایل های ویدئویی شما را مورد بررسی قرار می دهد.
- History: نتیجه تست هایی که برروی یک صفحه انجام می شود را در فاصله زمانی مختلف به صورت نمودار مشاهده کنید.
درمقالات بعدی خطاهای به وجود آمده درpage speed و yslow را ببرسی می کنیم . ودر مورد هریک از خطاها به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *