برنامهی کامل بازاریابی: اول از همه از رویکرد به بالا به پایین استفاده کنید

برنامهی کامل بازاریابی را در مقالهی پیشین توضیح دادیم و امروز گامهای آغازین را توصیف خواهیم کرد. در اینجا نیست بسطش را خواهید یافت. بر طبق تحقیقات و آماری که موسسه گارتنر اعلام کرده است، با وجود اینکه بازاریابی مقدم فواید و مزایای بسیاری دارد اما تنها حدود 8 درصد از مسئولین و مدیران بازاریابی شرکتها آن را جزء اولویتهای خود برشمردند. همانند اکثر راهکارها و برنامههای شرکتها و برندها فرایند بازاریابی مقدم نیز نیازمند رهبری است. آنها باید اولویت بخشیدن به بازاریابی را به طوری در تمامی بخشهای شرکت بسط دهند که برای همه بخشها تبدیل به یک ذهنیت سازمانی شود و مسلم است که این کار را نمیتوان در یک شب انجام داد و مدیران بایستی دارای بینشی هوشمندتر و آگاهانهتر باشند که بتوانند در طول زمان تاثیرات و نتایج آن را ببینند. به دلیل اینکه هر چه پیشتر رویم میزان اعتبار و شهرت یک شرکت و برند بیشتر میشود، لازم است که تمرکز شرکت از پیامهای دریافتی داخلی ( که پررنگ کننده قابلیتها و ویژگیهای آنهاست ) به پیامهای دریافتی خارجی ( که پیشتیبانی کننده از ارزشها و اهداف شرکت هستند ) تغییر یابد. بسط این بینش تنها به وسیله گروه رهبری شرکت امکانپذیر است. در حقیقت اولین و مهمترین مرحله تغییر و عوض کردن ذهنیت شرکت و کارکنان آن است، تا زمانی کارکنان شرکت و به نوعی خود شرکت ذهنیت خود را عوض نکنند تمامی تغییرات ایجاد شده ناپایدار خواهد بود.
برنامهی کامل بازاریابی در صورتی که تمایل دارید که از حفظ فرایند بالا به پایین اطمینان حاصل کنید، نیکوتر آن است که تمامی افراد گروه بازاریابی را جمع کرده و از تمامی آنها بخواهید که نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با راهکارها، ابزارهای سنجش، تاثیرات بازاریابی، مدیریت و رهبری خریداران و دنبالکنندگان بیان کرده و به بحث و گفتوگو پیرامون آنها بپردازند.
طبق یافتههایی که در تحقیقات شرکتهای Deloitte و CMO Council به دست آمده است با وجود اینکه بازاریابان در بیشتر جلسات برگزار شده حضور دارند اما صدای نظرات و پیشنهادات آنان در قیاس با سایر بخشها از اهمیت کمتری برای برگزارکنندگان جلسات برخوردار است. حال اینکه شما میتوانید از این دست برخوردها در شرکت خود پیشگیری کنید و صدای گروه بازاریابی خود را شنیده و نظرات و پیشنهادات آنان را در طراحی راهکارهای خود در نظر بگیرید. شما باید با گروه بازاریابی خود به بحث و گفتوگو پرداخته، مقاصد و اهداف شرکت را بیان کنید و با کمک و یاری آنان یک لیست برای بایدها و اولویتهای شرکت تهیه و تنظیم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *