بازاریابی ویروس‌وار

امروزه بازاریابی ویروس‌وار با مزایایی همچون هزینه‌ی کم‌تر و تاثیر‌گذاری بیش‌تر، به گزینه‌ای ایده ال برای استراتژی تبلیغاتی استارتاپ‌ها و شرکت‌ نوپا تبدیل شده است.

بازاریابی ویروس‌وار به احتمال زیاد در گشت‌وگذار مجازی با محتواهای درخور توجهی مرتبط با مد یا شرایط روز‌ مانند: آگهی تعویض خودروی پورشه با مرغ تخم‌گذار، فروش شاتل فضایی بدون رنگ، دابسمش ترانه‌‌ی خواننده‌های ناشناس توسط سبلریتی‌ها و... مواجه شده‌‌اید. در طبیعی‌ترین واکنش، آن محتوا را برای دوستانتان می‌فرستید تا آن‌ها را نیز در حس خوب خود شریک کرده باشید. تبریک می‌گویم، شما به عنوان هدف و ناقل ویروس تبلیغاتی، وظیفه‌ی خود را به خوبی انجام داده‌‌اید! در واقع پشت پرده‌ی اکثر این مطالب جذاب، تبلیغ نامحسوس نهفته است. در علم روانشناسی بیان شده است که انسان از هر آنچه که بیش از حد به آن تشویق شود زده می‌شود. معمولاً با مشاهده‌ی آگهی تبلیغاتی، اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد اغراق یا دروغ‌پردازی است، اما در استراتژی بازاریابی ویروسی برند‌‌های تجاری سعی می‌کنند با تاثیر در ضمیر ناخودآگاه مخاطبان، خود را ملکه‌ی ذهن آن‌ها کنند تا با عادت به محصول آن‌‌ها، در هنگام نیاز به صورت ناخودآگاه محصول رقیب را نادیده بگیرد. در ضمن، از آنجا که مخاطبان با اشتیاق فراوان، خودشان وظیفه‌ی انتشار آگهی را به دوش می‌کشند، با هزینه‌ی کم‌تر، سرعت انتشار بیش‌تری را هم به ارمغان می‌آورد. بازاریابی ویروسی در شبکه‌های اجتماعی را در مقایسه با آگهی‌های تبلیغاتی تلوزیونی مجانی قلمداد کنیم، اشتباه نکرده‌ایم. تنها کافی است محتوای ویروسی با کیفتی تولید کرده و آن را در اختیار چند کانال تشنه‌ی محتوا قرار دهید. کانال‌های رقیب در اسرع وقت با کپی برداری محتوا و حتی برای جذب مخاطب بیش‌تر با تبلیغ آن! زحمت شما را کم خواهند کرد.

بازاریابی ویروسی وار

بازاریابی ویروسی چیست؟

اگر بازاریابی ویروسی یکی از استراتژی‌های تبلیغاتی مبتنی بر شبکه‌ی عصبی است که از پتانسیل شبکه‌های اجتماعی برای ترویج یک محصول استفاده می‌کند. نام آن (الگو گرفته از همان روشی که ویروس از یک فرد به فرد دیگر منتقل می‌شود) به نحوه انتشار اطلاعات درباره محصول با افراد دیگر در جامعه یا شبکه‌های اجتماعی اشاره دارد. اساس بازاریابی ویروسی، منتشر کردن دهان‌به‌دهان اطلاعات است، اما فناوری‌های مدرن اجازه می‌دهد که تاثیر ویروسی بسیاری از بسترهای مبتنی بر اینترنت را در بر بگیرد. بازاریابی ویروسی معمولاً به مخاطبان خود ارزشی چون حق انتخاب می‌دهد. این جذبه می‌تواند چیزی به سادگی یک آهنگ یا بازی سرگرم‌کننده باشد. هر چه محتوای آگهی عمیق‌تر باشد، مردم بیش‌تر تشویق می‌شوند که برای انتقال مفهوم پیام به دیگران، آن را به اشتراک بگذارند.   در عصر حاضر اکثر شرکت‌ها و استارتاپ‌های تازه‌کار از بازاریابی ویروس‌وار برای تبلیغات خود استفاده می‌کنند که بسیار موثر‌تر و کارآمد‌تر نیز هست. قطعاً در حین وب‌گردی وجست‌و‌جو‌های اینترنتی خود، تبلیغات متفاوتی در رابطه با موضوعات گوناگون دیده‌اید و برخی از این تبلیغات توجه شما را جلب کرده و گاهی برای دوستان و آشنایان خود نیز آن را فرستاده‌اید تا آن‌ها نیز همانند شما از این تبلیغات استفاده کنند؛ که در این صورت شما قطع به یقین ویروسی اینترنتی را منتقل کرده‌اید! شما اکثراً نسبت به تبلیغات عادی نظر مثبتی ندارید و آن‌ها را چیزی جز بزرگنمایی نمی‌پندارد؛ اما این در مورد بازاریابی ویروس‌وار صدق نمی‌کند. برندهای تجاری این شیوه را به کار می‌برند که شما را به استفاده از محصولات خود عادت دهند و جای خود را در ذهن شما پیدا کنند به این صورت که شما توجه خاصی به محصولات مشابه دیگر برندها نداشته باشید. مخاطبان علاقه‌مند نیز کار انتشار تبلیغات را با سرعت و قدرت بیشتری انجام می‌دهند. نقش بازاریابی ویروس‌وار در شبکه‌های اجتماعی درست همانند تبلیغات تلویزیونی است. اگر تبلیغ با کیفیت بالا و مطلوبی ساخته و به چند کانال داده شود، مخاطبان آن‌ها، خودشان باقی کار و زحمت انتشار و کپی برداری از آن را خواهند کشید و راه شما را هموارتر می‌کنند. حال این سوال مهم و اساسی مطرح می‌شود که بازاریابی ویروس‌وار در اصل به چه معناست؟ بازاریابی ویروس‌وار روشی تبلیغاتی است که از شبکه‌های اجتماعی برای انتشار مطالب خود استفاده می‌کند. نام این نوع بازاریابی برگرفته از نحوه انتقال ویروس از یک فرد به فردی دیگر است که به نحوه انتشار یک مطلب از فردی به دیگری در فضای مجازی اشاره دارد. اصل این انتشار ویروس از طریق دهان به دهان بوده که با استفاده از اینترنت و به صورت آنلاین به سرعت در اختیار تعداد زیادی از افراد پخش می‌شود و به نوعی مردم در انتخاب آن حق تصمیم‌گیری دارند که این امر به خودی خود نوعی جذب مخاطب است. همچنین در صورت داشتن محتوای بهتر، انتقال آن سریع‌تر و افراد مشتاق‌تر برای انتشار می‌شوند.

فرزانه جمع دار
sabteSefaresh

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

footerimgfooterimg
Map

شیراز، بلوار شهید بهشتی، خیابان خلدبرین، رو به روی پارک خلدبرین، نبش کوچه 14، ساختمان اول سمت راست، طبقه دوم"

Phone

شماره تماس ضروری:093746192900971505081382

ما را در شبکه های اجتماعی زیر دنبال کنید.