آموزش رفع خطای Enable gzip compression در GTmetrix

آموزش رفع خطای Enable gzip compression در GTmetrix
یکی از خطاهایی که هنگام تست سرعت سایت با Gtmetrix با آن مواجه می شویم به نام خطای Enable gzip compression از سری خطاهای page speed است.خطای Enable gzip compression ( فعال کردن قابلیت gzip ) یعنی شما فایل های سایت تان را gzip نکرده اید وباید برای افزایش سرعت سایت حتما این کار را انجام دهید. برای رفع این خطا باید به فکر فعال کردن gzip در سمت سرور باشیم. قابلیت gzip باعث می شود فایل هایی که از سمت سرور به مرورگر ارسال میشود را به صورت کمپرس شده وفشرده سازی شده به مرورگر ارسال شود ومیزان حجمی که در مرورگر کاربر باید لود شود کمتر می شود و سایت سریع تر دانلود می شود.
gzip چیست؟
باعث کاهش حجم سایت و افزایش سرعت دانلودسایت میشود، فشرده سازی، حجم فایل ها را کمتر می کند و این امکان را برای وب سرور ایجاد می کند که کاربران با سرعت بیشتری سایت را مشاهده کنند. بعضی وقت ها فایل هایی را در سیستم خود داریم برای اینکه حجم کمتری را به خود اختصاص دهند آن ها را فشرده سازی می کنیم مثلا به حالت zip یا rar تغییر می دهیم.چون انتقال این نوع فایل ها راحت و سریع تر می شود.عمل gzip باعث می شود بازدیدکنندگان ، فایل هایی را که در سایت ما هستند را سریع تر دریافت کنند وسایت نیز سریع تر به آن ها نشان داده میشود که این باعث ایجاد ux (یعنی تجربه خوب برای کاربرمی شود).تابع gzip هر فایلی ازسمت سرور را فشرده سازی نمیکند، فقط فایلهایی مانند html ،css و جاوا اسکریپت را فشرده می کند که در نهایت باعث افزایش سرعت سایت می شود.
مزایای استفاده از gzip
1- باعث می شود سایت در search engine دربالا قرار بگیرد. 2- داشتن سایتی کوچک نیز کافی است. 3- سرعت دانلود صفحات را کمتر می کند.
4 روش برای فعالسازی gzip compression:
روش اول : استفاده از سایت gtmetrix: اگر gzip compression در سایت برای شما فعال نباشد بعد از بررسی سایت در GTMetrix به خطایی مانند تصویر زیر برخورد می کنید:
روش دوم : استفاده از ابزار Google PageSpeed Insights: بعد از تست سایت خود در Page Speed گوگل اگر gzip فعال نباشد پیغامی مانند تصویر زیر دریافت میکنید.
روش سوم : استفاده از مرورگر: با استفاده از خود مرورگرمیتوانید با راست کلیک کردن در صفحه سایت و انتخاب گزینه Inspect Element سورس صفحات را ببینید.
سپس مشابه تصویر زیر روی سربرگ Network کلیک کنید و حالا سایت را بدون بستن پنجره Inspect Element رفرش کنید. اگر content-incoding: gzip را مشاهده کردید یعنی gzip در سایت شما فعال است.
روش چهارم : استفاده از ابزار chek gzip compression tool :
این ابزارمیزان فشرده سازی سایت را بعد از فعالسازی gzip مشخص می کند. آدرس سایت خود را برای بررسی وارد کنید و نتیجه را مشاهده نمایید.
حال چگونه خطای gzip compression را حل کنیم؟
برای رفع این خطا باید gzip را فعالسازی کنید.
فعالسازی در وردپرس : استفاده از افزونه یا پلاگین : افزونه های زیادی هستند ، که در اینجا چندتا از آن افزونه ها را به شما معرفی می کنیم.که این افزونه ها را دانلود و روی سایت وردپرسی خود نصب نمایید.
WP-Optimize :
- این افزونه فشرده سازی و ذخیره سازی gzip را فعال می کند. علاوه بر آن ، فایلهای غیر ضروری را در وب سایت شما پاک می کند. این ابزار حتی می تواند تصاویر را بهینه کند تا فضای بیشتری را خالی کند.
WP Fastest Cache - WP Fast Cache :
- قدرت ذخیره سازی خود را با فشرده سازی gzip ترکیب می کند تا صفحه شما سریع و سبک شود. این ابزارمی تواند به طور خودکار ایموجی ها را غیرفعال کرده و تک تک پست ها را بهینه کند.
پلاگینهایی مانند WP Rocket وW3 Total Cache بعد از فعالسازی این دو افزونه یک سری کد در فایل .htaccess به شکل اتومایتک قرار داده می شود. البته باید توجه داشته باشید که فعال کردن gzip در وردپرس به کمک افزونه ها زمانی صورت می گیرد که در فایل .htaccess دسترسی لازم را داشته باشند.
- فعالسازی درجوملا :
جهت فعالسازی در جوملا وارد مدیریت شوید وسپس در منوی سایت وارد تنظیمات کلی شوید و در تب سرور گزینه فشرده سازی gzip را در حالت بله قرار دهید و سپس تغییرات را ذخیره کنید.
- فعالسازی در.htaccess
جهت فعالسازی در htaccess، ابتدا فایل .htaccess را بازکنید و کد زیر را در آن وارد نمائید و سپس تغییرات را ذخیره کنید.
SetOutputFilter DEFLATE lt;/filesMatch>
فعالسازی در apache :
اگر Apache داشته باشید شما میتوانید کد زیر را به فایل .htaccess وارد کنید و سیو کنید. فایل .htaccess در پوشه اصلی سایت یا همان public_html قرار دارد،اما اگر چنین فایلی وجود ندارد (گاهی اوقات ممکن است .htaccess در حالت مخفی باشد)ابتدا روی setting سمت راست کلیککنید و گزینه Show Hidden Files را فعال کنید.حال فایل htaccess نمایان می شود و می توانید کد زیر را در آن وارد کنید. نمونه کد :
lt;IfModule mod_deflate.c> AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain AddOutputFilterByType DEFLATE text/html AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml AddOutputFilterByType DEFLATE text/css AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
فعالسازی در NGINX :
برای فعال کردن فشرده سازی در NGINX ، باید کد زیر را اضافه کنید.
gzip on; gzip_comp_level 2; gzip _http_version 1.0; gzip _proxied any; gzip _min_length 1100; gzip _buffers 16 8k; gzip _types text/plain text/html text/css application/x-javascript text/xml application/xml application/xml+rss text/javascript;
فعالسازی در cpanel :
برای فعال سازی در سی پنل ابتدا وارد cPanel شوید، سپس در بخش Software and Services روی Optimize Website کلیک کنید. بعد از وارد شدن دو گزینه compress all content و compress the specified MIME types را می بینید و یک فضای متنی برای مشخص کردن MIME Type میتوانید یکی از این گزینه ها را انتخاب کنید و روی گزینه Update Settings کلیک کنید تا فشرده سازی انجام شود. با انتخاب گزینه compress all content همه فایل های شما فشرده میشود و با انتخاب compress the specifiedMIME types فایلهایی که فقط MIME های آنها را مشخص کرده اید زیپ میشوند. width="780"]
فعالسازی در lls ویندوز:
هنگامی که سایت شما در سرور ویندوز میزبانی می شود ، می توانید فشرده سازی را برای هر دو فایل استاتیک و پویا فعال کنید. تنظیم این کار در مدیر IIS بسیار ساده است: 1. مدیر IIS را باز کنید 2. بر روی سایتی که می خواهید فشرده سازی را فعال کنید کلیک کنید 3. بر روی فشرده سازی تحت IIS کلیک کنید 4. اکنون فشرده سازی استاتیک را فعال کنید و تمام شد.

دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *